Internationale Vrouwendag 2020

8 maart is het weer zover: internationale vrouwendag 2020. Een dag die volledig in het teken staat over vrouwen over hele wereld. Ook wij willen aan deze bijzondere dag wat aandacht besteden. Je krijgt van ons dan ook een leuke vrouwendag korting !

Elk jaar wordt er een thema aan internationale vrouwendag verbonden zoals; geweld of armoede, dit jaar is het thema: vrijheid. Er wordt al jaren voor vrijheid gestreden, maar dit is helaas nog steeds niet vanzelfsprekend.

Vrouwendag sinds 1911 

Internationale vrouwendag is ontstaan in 1911, het jaar wanneer internationale vrouwendag voor het eerst gevierd werd. In Nederland deden we er in 1912 voor het eerst aan mee. Tijdens de vrouwendag komen de vrouwen op voor hun rechten. In eerste instantie was dit een bijeenkomst om het vrouwenkiesrecht en vrouwenemancipatie af te dwingen .

Nog geen gelijke rechten 

Het is momenteel 2020 en nog steeds hebben vrouwen geen gelijke rechten als mannen. Wist je dat Nederland zelfs op de 38ste plek staat voor gelijkheid tussen man en vrouw op de wereldwijde ranglijst? Vrouwendiscriminatie komt dus nog steeds voor. We hebben een paar voorbeelden op een rij gezet: vrouwen die dezelfde functie hebben als mannen krijgen minder betaald, vrouwen krijgen soms ook geen contractverlenging omdat ze zwanger zijn.

Vrouwendiscriminatie op de werkvloer

Je denk nu misschien ‘dit kan toch niet?!’. Maar de cijfers bewijzen het helaas: 43% van de zwangere vrouwen op de werkvloer heeft te maken heeft gehad met discriminatie. Vrouwen verdienen ongeveer 23% minder dan mannen en verdienen slechts 10% van het wereldinkomen. Van alle experts in de media is 88% man en slechts 12% vrouw en in films worden mannen veel vaker neergezet als advocaten, rechters, academici en doctoren. 

Het doel van deze dag is dan ook meer aandacht vragen voor deze diverse thema’s en de solidariteit en strijdbaarheid voor vrouwen een boost te geven. 

15% Korting op de Internationale vrouwendag

TheMusthaves wil alle vrouwen een bijzondere dag bezorgen en heeft daarom een extra leuke kortingscode! Met de code: “CELEBRATE” krijg je 15% korting op de gehele collectie! Shop je favoriete jurkje, rokje  of andere kleding nu extra goedkoop . Geniet van deze bijzondere dag! 

P.s. Who run the world? GIRLS!

Love,
TheMusthaves